Honda CRX 1.6 16v - 1988

Omschrijving

Translate to English 🇺🇸Dutch 🇳🇱

Een net iets grotere Go-kart. ‘Ja ik heb er vroeger ook een gehad’, ‘Een vriend van mij heeft er een om een boom gekruld’ en ‘Was vroeger toch echt te rap voor mij’ zijn uitspraken die je van nagenoeg iedereen krijgt als ze deze wagen zien.

De Honda CRX heeft in de jaren 90 furore gemaakt als heerlijke rijders auto. De combinatie van analoog rijgedrag, een lengte van nog geen 380 cm en een motor waar Honda bekend mee is geworden. Het was in die tijd de keuze tussen een Golf GTI of deze CRX. Mijn keuze is gemaakt. Het is ook niet zo moeilijk als de redline van de 4 pitter rond de 8000 toeren zit, je een vermogen krijgt van 131 pk en een ledig gewicht van 899(!) kilo. Binnen 8,5 seconden kun je goed geflitst worden.

Dit exemplaar heeft een geweldig tijdloze kleurstelling van zwart op zwart. De lak ziet er nog zeer net uit voor zijn leeftijd en ook het interieur kent geen beschadigingen. De auto is bijna geheel roestvrij, slechts een paar blaasjes rond de antenne, vrij makkelijk op te lossen dus.

In het interieur werkt alles naar behoren. Schuifdak werkt volledig elektrisch en is lekvrij, het dashboard is nog zo zwart als in 1988. Ook het iconische vakje voor muntgeld lijkt ongebruikt.

Het enige wat niet uit die tijd komt, is de heerlijke Invidia uitlaat en de RH Cup velgen. Mocht dit niet uw smaak zijn dan denken wij graag met u mee. Naar onze mening maken deze echter het plaatje compleet.

De carrosserie heeft op dit moment 186.000 kilometer gereden. Begin dit jaar is er een ander 1.6-16v blok ingekomen met een kilometerstand van 150.000. Heeft destijds een volledige service beurt gekregen, de huidige banden zijn zo goed als nieuw en de APK is geldig tot eind 2024. Kortom, geen zorgen voor de nieuwe eigenaar.

Kom luisteren naar de 4 pitter en je neemt de Honda mee naar huis. Ik beloof het je.

Voor meer informatie, neem even contact met ons op. Dit kan via een belletje, whatsapp of een mailtje. Aarzel niet!

On request!

Bijzonderheden     

1.6 Engine

Geweldig interieur

Geen roest

Rijklaar

Prijs

Sold
Contact

Galerij

Honda CRXHonda CRXHonda CRXHonda CRX
No items found.
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar:

1988

Eerste inschrijving:

02-03-1995

Model:

Civic CRX

Body:

Coupe

Series:

ED9

Kilometerstand:

186.044

Vermogen:

131 pk

Cilinderinhoud:

1590 cc

Stuurzijde:

Linkerzijde

Transmissie:

Handgeschakeld

Aandrijving:

Voorwiel

Brandstof:

Benzine

Interieur:

Zwart

Interieur materiaal:

Stof

Exterieur:

Flint Black Metallic

Kleurcode fabriek (exterieur):

NH526M

APK:

06-11-2024

Voertuigconditie:

Gebruikt

Rijklaar:

Ja

Registratie:

NL

Land van herkomst:

-

Aantal eigenaren:

-

Opties:

Elektrisch dakraam, Radio,

Aanbevolen

Heb je vragen?
Neem contact op.

Contact