Honda CRX Del Sol ESI Motegi 1.6 - 1998

Omschrijving

Translate to English 🇺🇸Dutch 🇳🇱

Waar de eerste en tweede generatie CRX het voornamelijk moest opnemen tegen de Golf 2, kwam de derde generatie een tweetal andere concurrenten tegen, de Toyota MR2 en de Mazda MX5. Drie nagenoeg identieke modellen, targa en cabrio, 4 cilinder motoren, twee stoelen en een wegligging waar menig Mercedes jaloers op is. En dan te bedenken dat wij twee van deze Go-karts op dit moment op voorraad hebben, mooi meegenomen!

Dit exemplaar is een Honda CRX Del Sol 1.6 ESI. Een van origine Duitse wagen met veel historie. Het gaat hier om een Motegi Del Sol, een speciale uitvoering die alleen door Honda Dealers in Duitsland geleverd kon worden. Deze waren vanaf begin 1998 beschikbaar en was samen met de Daytona Edition de enige twee versies met leren stoelen. Buiten de lederen stoelen is de kleurencombinatie ook uniek. De Motegi combineert een prachtige donkerblauwe lak met het oranje leren interieur. De vorige eigenaar heeft de wagen voorzien van een Mugen stijl front lip, een kleine aanpassing die de voorzijde verbindt met de side skirts.

Van 1998 tot 2019 heeft deze Del Sol dezelfde eigenaar gehad. Dit stel heeft het service boekje en de rekeningen keurig bewaard waardoor de kilometerstand volledig te verifiëren is. Eenmaal in Nederland is de auto door twee liefhebbers gekoesterd waarna deze bij ons terecht is gekomen. De lak is in goede staat en er is geen roest op de auto te bespeuren. In het verleden is dit allemaal al aangepakt. Op een van de portieren is nu nog een duidelijk kras te zien, wel het vermelden waard. De koets is verder mooi strak!

Onder de Del Sol zijn 15 inch Rial by Viper velgen gemonteerd. Mocht de volgende eigenaar andere velgen voor ogen hebben dan horen wij het graag, dit behoort bij aflevering tot de mogelijkheden.

De cockpit die Honda heeft ontworpen ziet er nog erg fris uit. Geen beschadigingen aan het stuur, geen beschadigingen aan het dashboard en wanneer het radio wordt verscholen achter het hiervoor gemaakte klepje, waan je je direct in 1998. De radio die op dit moment geïnstalleerd is, is voorzien van alle gemakken als USB en Bluetooth, ideaal. De bestuurdersstoel heeft alle rijders door de jaren heen ferm op zijn plek gehouden, dit brengt dan dan helaas ook wat general wear and tear met zich mee in de vorm van twee beschadigingen. Een kleine scheurtje in de wang van de stoel en een paneeltje laat los op het zitvlak, maar gelukkig merk je daar niks van wanneer je aan het rijden bent. Mocht dit toch te erg storen, kunnen we altijd samen met de koper kijken voor een oplossing!

Motor, ophanging, versnellingsbak en koppeling voelen allen zeer fris aan. Een 4 pitter die doortrekt tot 6800 toeren, een fabrieksaf shortshifter en een wegligging waar je u tegen zegt. Het duurt toch wel zeker een tiental kilometers voordat je je zo vertrouwt voelt in de bochten dat je de passagier bang kan maken. Bij aflevering wordt de auto voorzien van een nieuwe APK en uiteraard behoort een service beurt tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie, neem even contact met ons op. Dit kan via een belletje, whatsapp of een mailtje. Aarzel niet!Inruil altijd bespreekbaar, stuur wat gegevens van je auto met een foto en we komen bij je terug.

Heb je zelf een oldtimer, klassieker of youngtimer te koop? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij zijn altijd op zoek naar mooie auto's voor in de collectie!

On request.

Bijzonderheden     

Motegi Edition

Onderhouds historie

Geen roest

Nette staat

Prijs

Sold
Contact

Galerij

Honda CRX Del Sol Motegi 1.6Honda CRX Del Sol Motegi 1.6Honda CRX Del Sol Motegi 1.6Honda CRX Del Sol Motegi 1.6
No items found.
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar:

1998

Eerste inschrijving:

31-03-1998

Model:

CRX

Body:

Targa

Series:

Del Sol Motegi

Kilometerstand:

179.655

Vermogen:

125 Pk.

Cilinderinhoud:

1590 cc.

Stuurzijde:

Linkerzijde

Transmissie:

Handgeschakeld

Aandrijving:

Voorwiel

Brandstof:

Benzine

Interieur:

Oranje

Interieur materiaal:

Leder

Exterieur:

Blauw

Kleurcode fabriek (exterieur):

.

APK:

24-03-2023

Voertuigconditie:

Oldtimer

Rijklaar:

Ja.

Registratie:

Ja.

Land van herkomst:

Duitsland

Aantal eigenaren:

3

Opties:

Aanbevolen

Heb je vragen?
Neem contact op.

Contact