Volkswagen Golf 1 Cabriolet - 1984

Omschrijving

Translate to English 🇺🇸Dutch 🇳🇱

De Golf 1 blijft het startpunt van een van de langstlopende modellen die op dit moment nog in de verkoop zijn. De Volkswagen Golf werd op de markt gebracht als de kleine kwaliteits stadsauto uit Wolfsburg.

In 1976 liep Wilhelm Karmann het Volkswagen hoofdkantoor binnen, hij wilde het met de hoge heren uit Wolfsburg eens hebben over de opties voor een bijzonder Golf model. Dit was namelijk het eerste jaar dat hij hen introduceerde met het concept Golf cabrio, destijds nog zonder roll-over bar en een ingeklapt dak wat volledig in de auto verzonken lag. Hierdoor was er vanaf de motorkap een volledige horizontale lijn te zien wanneer het dak open was. Na overleg kwam uiteindelijk de Golf Cabriolet in 1980 op de markt, waarbij de volledige assemblage in de Karmann fabriek werd gedaan.

De vroege Golf cabrio’s zijn toch net wat unieker dan de latere versies. Dit exemplaar komt uit 1984 en is volgend jaar volledige wegenbelasting vrij. Sinds 1993 rijdt zij op de Nederlandse wegen en er is duidelijk goed voor gezorgd. Origineel geleverd in de prachtige kleur Cirrus Gray Metallic met een grijs gewoven stof interieur. De optielijst was vroeger een stuk korter dan dat tegenwoordig het geval is. Een optie voert de boventoon en dat zijn de sportstoelen voor de bestuurder en passagier. Wat zijn die toch comfortabel.

Dit is toch echt wel de Golf Cabrio die je wilt hebben. Een vroeg exemplaar met de enkele koplampen, een ontzettend pittig 1.8 8v motortje met 111 pk, geen stuurbekrachtiging en een sportieve uitlaat. De motor (DX) werd zowel in de Golf 1 GTI als de Golf 2 GTI geleverd. Rijden doet de Golf dan ook als de beste, zelfs op een koude droge dag in April is het goed vertoeven met het dak open. De handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen schakelt heerlijk mechanisch en met een prettig feedback, het motortje snort en bromt zoals ze hoort en de vroege mechanische injectie zorgt ervoor dat kl*ten met een handmatige choke verleden tijd is. Zeer bijzonder voor 1984. Een vorige eigenaar heeft een veerpootbrug aangebracht waardoor het stuurgevoel nog net wat strakker is dan origineel, een fijne upgrade.

De lak van de Golf is nog in zeer goede staat, net als het cabriodak. Ondanks dat er geen facturen van aanwezig zijn is te zien dat recent de dynamo, waterpomp en startmotor zijn vervangen. De distributieriem is eind 2016 vervangen bij een kilometerstand van 226.288. De motor en transmissie zijn beide kurkdroog. Recent zijn de thermostaat en het koelvloeistof preventief vervangen.

Aan het interieur is niet veel op te merken. De originele radio is vervangen door een nieuwer exemplaar, er zijn drie meters toegevoegd aan het middenconsole: Een oliedrukmeter, een voltage meter en een meter voor olie temperatuur. De stoelen zijn niet nieuw maar wel nog in goede staat voor zijn leeftijd en kilometerstand. Het zitvlak van de bestuurdersstoel is een keer vervangen, verder is alles nog origineel.

Kortom een goed rijdende vroege Golf cabrio met de 1.8GLI motor (wat stiekem gewoon een GTI zonder dak is) en een prettige 5-bak voor de snelweg kilometers. Goed onderhouden en klaar voor de nieuwe eigenaar!

Optielijst:

M 130 lap belt for rear seat (automatic)

M 184 three-point seat belt for seat, front

M 197 45amp battery - 12v

M 409 sport seat front

S 711 4 cylinder petrol engine

On request.

Bijzonderheden     

Cirrus Gray Metallic

1.8 GLi

111 pk.

Handgeschakeld

5-bak

Prijs

Sold.
Contact

Galerij

Golf 1 cabriolet 1984Golf 1 cabriolet 1984Golf 1 cabriolet 1984Golf 1 cabriolet 1984
No items found.
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar:

1984

Eerste inschrijving:

20-071984

Model:

Golf

Body:

Cabriolet

Series:

1

Kilometerstand:

229.574 km

Vermogen:

111 pk.

Cilinderinhoud:

1781 cc.

Stuurzijde:

Linkerzijde

Transmissie:

Handgeschakeld

Aandrijving:

Voorwiel

Brandstof:

Benzine

Interieur:

Grijs

Interieur materiaal:

Stof

Exterieur:

Grijs

Kleurcode fabriek (exterieur):

Cirrus Gray Metallic (LK5V)

APK:

01-04-2025

Voertuigconditie:

Oldtimer

Rijklaar:

Ja.

Registratie:

Ja.

Land van herkomst:

Duitsland

Aantal eigenaren:

Onbekend

Opties:

Sportstoelen, 1.8GLi motor

Aanbevolen

Heb je vragen?
Neem contact op.

Contact